XL-malli haukkui anorektikot

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Viime aikoina viihdemaailmassa on uutisoitu useiden julkkistähtien äkillisistä painonpudotuksista. Esimerkiksi mallikaunotar Ali Lohanin järkyttävän laiha olemus on aiheuttanut spekulaatiota anoreksiasta. Myös seksiskandaalissa ryvettyneen Demi Mooren uskotaan sairastuneen anoreksiaan avioeronsa myötä.

Nyt hieman rehevimmille naisille suunnattu PLUS Model -lehti on joutunut kohuotsikoihin väitteidensä ja alastonkuviensa takia. Lehden eräässä numerossa nimittäin poseeraa venäläinen XL-malli Katya Zharkova täysin alastomana. Lehti myös muun muuassa väittää sisäsivuillaan, että useimpien catwalk-mallien painoindeksi vastaa anoreksiaa.

– 20 vuotta sitten tavallinen mainosmalli painoi kahdeksan prosenttia vähemmän kuin keskiverto nainen. Nykyään mallit painavat 23 prosenttia vähemmän, Plus Model -lehti väittää.

Lehden kohuttu numero on aiheuttanut lukijoidensa keskuudessa kiivasta keskustelua. Lehden päätoimittajan Madeline Figueroa-Jonesin mielestä jutun ja kuvien tarkoituksena oli muuttaa käsitystä mallimaailman kauneusihanteista. Madelinen mukaan jokainen nainen on nimittäin kaunis juuri sellaisena kuin on.