Sitä voisi kuvitella, että ruoka säilyy paremmin viileässä ja ihmiset laittavatkin melkein kaiken aina jääkaappiin, kun sekoittavat virheellisesti viileän ja kylmän. Joidenkin ruokien maku muuttuu, kun se laitetaan jääkaappiin.
4 All Minds And Bodies -verkkosivusto on nyt listannut yleisimmät ruoat, joita ihmiset säilyttävät jääkaapissa, vaikka ne eivät kuuluu kylmään.
1. Tomaatti
Tomaatit menettävät makunsa ja niiden koostumus muuttuu, jos säilytyspaikkana toimii jääkaappi tai joku muu viileä paikka. Paras paikka tomaateille onkin kori keittiön tasolla.
2. Basilika
Basilikan lehdet alkavat imeä jääkaapista muiden ruokien makua, joten tätä yrttiä kannattaa säilyttää muista ruuista erillään huoneenlämmössä.
3. Peruna
Perunaa tulisi säilyttää viileässä ja pimeässä paikassa. Viileä sekoitetaan usein kylmään, vaikka jääkaappi ei ole näille oikea säilytyspaikka. Kylmä nopeuttaa perunan tärkkelyksen muuttumista sokeriksi. Jos perunoille ei ole muuta säilytyspaikkaa kuin jääkaappi, kannattaa perunat laittaa paperipussiin. Se hidastaa niiden pilaantumista, koska paperipussi hengittää enemmän kuin muovipussi.
4. Valkosipuli
Valkosipulia tulisi säilyttää samalla tavalla kuin perunaa, eli viileässä ja pimeässä. Kylmässä valkosipuli alkaa itää ja muuttua maultaan homeiseksi.
5. Sipuli
Sipulin sisältämä kosteus pehmentää sipulin koostumusta kylmässä ja edesauttaa homehtumista. Sipuli kannattaa pitää myös erillään perunoista ja valkosipulista, yhdessä ne pilaantuvat nopeammin.
6. Avokado
Jääkaappi pysäyttää avokadon kypsymisprosessin. Jos siis haluat avokadojesi kypsyvän, pidä niitä huooneenlämmössä, mutta jos ostat ne valmiiksi kypsänä, voit säilyttää niitä jääkaapissa.
7. Oliiviöljy
Oliiviöljyä ei pidä säilyttää jääkaapissa, koska sen koostumus muuttuu kovaksi ihan samalla tavalla kuin muidenkin rasvojen.
8. Kahvi
Kahvi menettää makunsa, kun sitä säilytetään kylmässä. Se myös imee jääkaapista muita makuja itseensä samalla tavalla kuin basilika. Paras säilytyspaikka kahville on viileähkö ja pimeä paikka.
9. Hunaja
Hunajaa ei tarvitse säilyttää kylmässä, koska se säilyy huoneenlämmössä yhtä hyvin. Jääkaapissa oon myös vaarana, että hunajan koostumus kiteytyy.
10. Sitrushedelmät
Sitruunat, appelsiinit ja limet tulisi säilyttää huoneenlämmössä, koska niiden koostumus muuttuu kylmässä. Sitrushedelmiä ei kannata laittaa päällekäin samaan kulhoon, koska siten ne homehtuvat nopeammin.
11. Suolakurkut
Suolakurkut on peitetty purkeissaan liemellä, joka on niin etikkaista, että kurkut säilyvät rapeina huoneenlämmössäkin. Jos kuitenkin haluat ne mielummin kylmänä voit laittaa ne jääkaappiin.
12. Ketsuppi
Ketsupissa on korkea etikkapitoisuus ja niin paljon säilöntäaineita, että avattunakin purkkia voi säilyttää pöydällä.