Sofia Sida : Butterfly

Singlet · Stara.fi

Vuonna 2006 debyyttinsä tehnyt ja tuolloin tanssilistoilla hienosti Disco Mamazida -klubihitillään menestynyt meksikolais-suomalainen Sofia Zida on vaihtanut vuosien vieriessä nimensä muotoon Sofia Sida. Hän julkaisi syksyllä myös uuden albuminsa nimeltä Butterfly.

Uuden levyn ensimmäinen singlelohkaisu Party Freak sai tyrmäävät arvostelut, eikä tuorein lohkaisu, levyn nimikkokappale Butterfly, juuri parempaan pystynyt. Kappaleen varsinainen sävellyspuoli on tällä kertaa paremmassa kunnossa ja kappaleesta löytyy semitarttuva melodia ja mielenkiintoinen vokooderilla toteutettu laulusoundi. Lähtökohdat ovat siis hyvät.

Ongelmat kiteytyvät kuitenkin tuotannon puolelle, sillä kappaleen kahden markan halpissoundit ja ala-arvoinen miksaus saavat kappaleen kuulostamaan lähinnä levy-yhtiöön lähetetyltä demolta, mikä voi tosin olla loukkaus laadukkaita demoja kohtaan. Väkisinkin tule mieleen, että onkohan tätä kappaletta lainkaan miksattu ja masteroitu ennen painoon menoa? Ammattimaisella tuotannolla kappalesta olisi voinut saada potentiaalisen tanssihitin, mutta nyt sellaisesta ollaan kaukana.

Pisteet 1/5