Sosiaalisessa mediassa on lähenyt leviämään kokeilu, johon osallistuneet ihmiset ovat nauttineet kahvinsa suolan kanssa. Monet ovat huomanneet, että kahvin maku on parantunut huomattavasti, kun sekaan on laitettu ripaus suolaa.
Tutkimusten mukaan suola vähentää ruoan tai juoman kitkeryyttä ja korostaa muita aromeja. Ihmiset ovat olleet yllättyneitä siitä, että halvasta ja kitkerästä kahvista on tullut pehmeämmän makuista sen seurauksena, että kahviin on lisätty pieni määrä suolaa.
Twitterissä on julkaistu aiheeseen liittyviä kommentteja ja niiden perusteella suola ei tee kahvista suolaista vaan pelkästään vähemmän kitkerää. Metro-lehden mukaan testi toimii, sillä toimittajat olivat nauttineet kahvinsa hyvillä mielin suolan kanssa. Ajatus suolan lisäämisestä kahviin vierastuttaa, mutta kokeilemalla voi ottaa selvää toimiiko niksi.
Salt is a good addition to coffee in order to soften the bitterness.#MorningTip #CoffeeLovers pic.twitter.com/a97uJ503YD
— LIME BVI (@LIMEBVI) 1. toukokuuta 2015
Life hack: to lose the bitterness but keep the other flavours of your coffee, instead of masking it with sugar & cream, add a pinch of salt.
— Kareem Constantine™ (@kreemy1983) 20. lokakuuta 2015