Soodataikina valtasi jo viime vuonna kotoilijoiden keittiönpöydät. Helpolla reseptillä voi valmistaa kauniin valkoisia koristeita joulun tunnelmaa luomaan. Koristeet sopivat joulukuuseen ripustettaviksi tai vaikkapa ovikranssiin.
Instagramista löytyy runsaasti kuvia #soodataikina-hashtagilla. Soodataikina valmistuu helposti maissitärkkelyksestä, soodasta ja vedestä miedolla lämmöllä keittämällä. Lisää kattilaan yksi desilitra maissitärkkelystä, kaksi desilitraa ruokasoodaa ja 1,25 desilitraa vettä. Keitä taikinaa miedolla lämmöllä puuromaiseksi ja nosta kulhoon kostean liinan alle jäähtymään.
Kauli jäähtynyt taikina noin puolen senttimetrin paksuiseksi levyksi ja käytä kuvioinnin tekemiseen esimerkiksi pitsiliinaa. Leikkaa taikinasta sen jälkeen kuvioita piparimuoteilla ja tee ripustuslangalle reiät pillillä. Koristeet kuivuvat koviksi huoneenlämmössä yön aikana. Kuivuneet koristeet voi halutessaan maalata, värittää tai tuunata glitterillä. Myrkytön soodataikina soveltuu erinomaisesti eläin- ja lapsiperheissä käytettäväksi.