Suomessa on viime vuosina ryhdytty varioimaan perinteisiä tähtitorttuja erilaisilla hilloilla ja leivonnaisten muodoilla. Parhaimman joululeivonnaisen saa kuitenkin tekemällä taikinan itse. Vaikka lehtitaikinan valmistaminen on työlästä, on se maultaan usein huomattavasti herkullisempaa.
Tasty-kanava esittää neljä uudenlaista tapaa lehtitaikinan leipomiseen. Ensimmäisessä ohjeessa pannaan taikinan sisään vadelmahilloa. Taikinaneliö taitellaan sen jälkeen nyytiksi ja leikataan kukan muotoon. Terälehdet kieritetään auki. Toisessa versiossa pannaan suklaalevitettä ja mansikka kolmion muotoisen tötterön sisään.
Videolla näytetään myös, kuinka taikinasta voi leikata ja taitella neljällä terälehdellä varustettuja kukkaleivonnaisia. Vaikka videon esimerkillä täytteeksi pannaan suklaalevitettä, voi samanlaisia kukkatorttuja leipoa myös perinteisellä luumuhillolla. Viimeisenä vinkkinä on torttu, jonka sisään pannaan kanelisokeriseoksella maustettu omenan puolikas.
https://www.facebook.com/buzzfeedtasty/videos/2159303770988927/