Osa ihmisistä tuntee tukehtuvansa taakkansa alle. He saattavat hermoilla ja huolehtia jatkuvasti eri asioiden takia. Mikäli jonkin asia huolestuttaa, kannattaa se hoitaa kuntoon. Mikäli asiaa ei voi muuttaa, ei sen takia kannata myöskään hermoilla.
Joidenkin asioiden murehtiminen voi olla myös tuotteliasta, sillä silloin ihminen saattaa tehdä asioiden eteen jotain ja pääsee siten elämässään eteenpäin. Koko elämää ei kuitenkaan kannata käyttää voivottelemiseen ja vatvomiseen. Liiallinen huolehtiminen voi olla uuvuttavaa, ja siksi ihmisten tulisi oppia erottamaan asioiden vakavuusasteita. Kannattaako hermoilla tiskaamattomien tiskien tai kotiin jääneen kamman takia? Tuskinpa.
Mikäli tuntuu, että huolet ja murheet ovat täyttäneet pään, kannattaa ne kirjoittaa paperille listaksi. Kun ajatukset tuo ulos, saa mielessä myllertäville ongelmille uudenlaista perspektiiviä, eivätkä ne enää pyöri päässä yhtä vellovalla tavalla. Erilaiset murehtimisen aiheet kannattaa jaotella hypoteettisiin ja faktaperäisiin ongelmiin. Mikäli hermoilee esimerkiksi työesityksen takia, kannattaa selventää itselleen tosiasiat sekä uhkakuvat. Mikäli esitykseen on valmistautunut hyvin, ei kannata murehtia mahdollisesti rikki menevän videotykin takia.
Huolten ja murheiden alle jäänyt voi nostaa itsensä ylös meditaation, mindfullnessin ja erilaisten hengitysharjoitusten avulla. Asioita ei kannata lakaista maton alle, mutta niiden olemassaolon voi hyväksyä. Ihminen tekee rauhallisempana parempia ratkaisuja ongelmien poistamiseksi. Kannattaa myös suunnata huomio hetkellisesti johonkin muuhun kuin mieltä askarruttaviin asioihin. Olipa kyseessä lempikirja tai suosikkisarja, voi sen avulla päästä hetkeksi pois hermoilemisesta. Sen jälkeen huolet voivat tuntua huomattavasti vähäpätöisimmiltä.
Lähde: Purewow