Maito, juustot ja jogurtit kuuluvat useimpien ihmisten jokapäiväiseen elämään. Maitotuotteet aiheuttavat ihmiskehossa kuitenkin erilaisia tulehduksia, minkä vuoksi osa ihmisistä on alkanut suosimaan ruokavaliota, johon ei kuulu maitotuotteet.
Maitoa pidetään yleisesti yhtenä tärkeimmistä kalsiumin lähteistä. Kalsiumia saa maidon lisäksi kuitenkin myös monista muista lähteistä, kuten kasviksista, marjoista, pähkinöistä, siemenistä, kananmunista ja kalasta. Ravintotutkija Rhiannon Lambert listasi Good Housekeeping -sivustolle hyvät kalsiumin lähteet, jotka saattavat tulla monille yllätyksenä.
1. Appelsiinit
Yhdessä appelsiinissa on noin 70 milligrammaa kalsiumia.
2. Viikunat
Viidessä kuivatussa viikunassa on noin 135 milligrammaa kalsiumia.
3. Parsakaali
Parsakaalissa on kalsiumin lisäksi myös paljon magnesiumia ja sinkkiä.
4. Mantelit
Monissa pähkinöissä on kalsiumia, mutta manteleissa sitä on erityisen paljon.
5. Valkoiset pavut
Tölkillisessä valkoisia papuja on noin 175 milligramma kalsiumia, minkä lisäksi niissä on proteiinia, rautaa ja kuituja.
6. Lehtivihreät
Lehtivihreissä, kuten lehtikaalissa, on korkea kalsiumpitoisuus, minkä lisäksi se ei sisällä yhtään rasvaa eikä juuri ollenkaan kaloreita.