Ruoanlaitossa voi käyttää öljyä, mutta sitä ei ole tarkoitus lorottaa pannulle tai salaatille muutamaa tippaa enempää. Terveellisimmät öljyvaihtoehdot on nyt listattu kuntovalmentaja Alix Turoffin ja ravintoterapeutti Amy Goodsonin opastamana. Terveellisten rasvojen lisäksi lautasella tulisi olla proteiinia sekä runsaasti kuituja sisältäviä laadukkaita hiilihydraatteja.
Keittiöön kannattaa hankkia avokadoöljyä, pellavansiemenöljyä ja ekstraneitsytoliiviöljyä. Paras tapa öljyn annostelemiseen on panna se spraypulloon, josta sitä voi suihkauttaa pannulle tai ruokaan. Terveellisiä öljyjä voi hyödyntää myös muussa kuin ruoanlaitossa, kuten ihon ja hiusten hoitamisessa.
Öljyjä hyödynnetään monipuolisesti ruoanlaitossa etenkin Välimeren maissa. Öljyjä ostaessa kannattaa kiinnittää huomiota etikettiin, sillä öljyn puristustavalla on merkitystä öljyn terveellisyyden kanssa. Parasta öljylaatua on mekaanisesti puristettu, ilman kemiallista käsittelyä.
Lähde: Men’s Health
https://www.instagram.com/p/BePb5k-lBqO/?tagged=flaxseedoil