Nyt on aika pakastaa mansikat – tuoreina ja sokerin kera

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Suomalaiset mansikat ovat nyt parhaimmillaan ja niitä kannattaa säilöä riittävästi pakastimeen. Pakastamisessa tulee muistaa muutama seikka, jotta mansikoiden aromit ja vitamiinit säilyvät.

Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto ry on vinkannut, että suomalaiset mansikat ovat nyt parhaimmillaan ja niiden pakastamisen aika on juuri tällä hetkellä. Marjojen kannat tulee poistaa ennen pakastamista. Ne voi säilöä pilkottuina, survottuina tai kokonaisina.

Mansikoiden joukkoon kannattaa panna ripaus sokeria. Pakastimen on oltava riittävän kylmä. Pääasia on, että marjat ovat mahdollisimman tuoreita ennen pakastamista.

https://www.facebook.com/Kotimaiset/photos/a.228110357304879/2286959488086612/?type=3&theater