Sosiaalisen median avulla monet ruokatrendit lähtevät todella nopeasti lentoon ja leviävät ympäri maailmaa. Moni ravintola lisääkin nykyään ruokalistalleen jotain melko älytöntä vain sen vuoksi, että se saisi aikaan kiinnostusta esimerkiksi Instagramissa.
Food Insider -sivusto listasi viisi ruokatrendiä, jotka tulivat ja menivät viime vuosikymmenen aikana.
1. Sateenkaaren väreillä värjätyt ruoat
Sekä makeat että suolaiset herkut, jotka värjättiin elintarvikevärien avulla kaikilla mahdollisilla väreillä. Ihmiset julkaisivat upeita kuvia muun muassa sateenkaarilettukakuista ja sateenkaaripaahtoleivästä, jonka välissä oleva juusto oli moniväristä.
2. Kakkutikut
Pyöreä pieni suklaalla kuorrutettu pyöreä kakkupala, joka on tikun päässä kuin tikkari.
3. Aktiivihiili
Ihmiset sekosivat aktiivihiilen terveyshyödyistä ja lisäsivät sitä niin detox-juomiin kuin leivonnaisiinkin.
4. Four Loko
Yhdysvalloissa etenkin opiskelijoiden keskuudessa suosittu energiajuoma, joka sisältää paljon kofeiinia ja alkoholia.
5. Isojen pikaruokaravintoloiden suosion lasku
Tavalliset isot pikaruokaravintolaketjut ovat menettäneet suosiotaan ja esimerkiksi Subway ja Pizza Hut ovat joutuneet sulkemaan todella monta toimipistettä.