Torstai on perinteisesti hernekeittopäivä, jolloin syödään jälkiruoaksi pannukakkua. Pannukakun valmistaminen on nopeaa ja helppoa, mutta lopputulos on sitäkin herkullisempi.
Pannarin päälle voi panna aprikoosihilloa ja maustamatonta jugurttia tai suolapähkinöitä, kinuskia ja banaania. Osa herkuttelee vaniljajäätelön ja tuoreiden marjojen kera kun taas toiset haluavat päälle pelkkää sokeria. Maailman paras pannukakku syntyy Kotikokki-sivustolla julkaistun reseptin avulla. Reseptiä on katosttu yli 9,5 miljoonaa kertaa.
Raaka-aineet:
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
8 dl maitoa
2 kananmunaa
100 g sulatettua margariinia tai voita
Ohjeet: Sekoita kuivat aineet. Lisää maito, munat sekä sulatettu, jäähtynyt margariini. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 200-225 asteessa noin puoli tuntia.