Koronakriisin vuoksi suljettuja ravintoloita on alettu lukuisissa maissa jälleen avaamaan yleisölle. Osassa ravintoloista on otettu käyttöön epätavallisiakin keinoja viruksen leviämisen ehkäisemiseksi.
Tokiossa sijaitsevan perinteisen japanilaispubin, Kichiri Shinjukun oviaukolle on asennettu desinfiointiainetta ilmaan suihkuttava laite. Ainetta sumutetaan 30 sekunnin ajan jokaisen sisään saapuvan asiakkaan päälle. Heitä kehotetaan myös pesemään kätensä ja mittaamaan kuumeensa termomittarilla.
– Haluamme asiakkaidemme tuntevan olonsa turvalliseksi heidän saapuessaan sisään. Tarkoituksena on edistää sosiaalista eristäytymistä ja ehkäistä tartuntoja, baarin tiedottaja Rieko Matsunaga kertoo CNN-uutissivustolle.
Turvatoimenpiteet jatkuvat asiakkaiden astuessa peremmälle. He saavat kartan, joka osoittaa missä he voivat istua. Pöytien välissä on läpinäkyvät akryylisuojat ja tilaukset suoritetaan älypuhelimeen ladattavan menun avulla.
https://www.facebook.com/NowThisNews/videos/1129543887444887/?v=1129543887444887