Sähköpotkulautoja löytyy jo isoimmista kaupungista Suomessa. Ennen laudalle astumista kannattaa muistaa muutama seikka, joiden avulla ajokokemuksesta tulee turvallisempi.
If Vakuutus muistuttaa, että sähköpotkulautayhtiö ei korvaa, jos ajon aikana tapahtuu jotain. Jokaisella tulisi olla oma tapaturmavakuutus ja vastuuvakuutuksen sisältävä kotivakuutus. Sähköpotkulautailun suosio näkyy valitettavasti selkeästi myös tapaturmissa. Tyypillisiä vammoja ovat erilaiset ruhjeet ja murtumat, joiden lisäksi usein sattuu ikäviä hammasvammoja.
– Jos törmää esimerkiksi jalankulkijaan tai pysäköityyn autoon, on itse vastuussa aiheuttamistaan vahingoista. Ifissä kotivakuutukseen sisältyvä vastuuvakuutus korvaa tällaiset ulkopuolisille aiheutetut vahingot ja myös yrityksen omistaman sähköpotkulaudan rikkoutumiset, joista sähköpotkulautailijalla on lain mukainen korvausvelvollisuus. Tapaturmavakuutus on erittäin tärkeä siltä varalta, että loukkaantuu itse, kertoo omaisuusvakuutusten tuotepäällikkö Henrik Rantanen Ifistä.
Näin ajat turvallisesti sähköpotkulaudalla:
1. Käytä aina kypärää.
2. Sovita nopeus tilanteeseen: huomioi, että pystyt reagoimaan yllättäviin tilanteisiin kaupunkiliikenteessä tai hallitsemaan laudan myös sateen liukastamalla asfaltilla.
3. Noudata pyöräilijän liikennesääntöjä, eli jalkakäytävällä ei saa ajaa.
4. Vältä kuulokkeiden käyttöä ajaessa, sillä ne voivat estää havainnoimasta, mitä ympärillä tapahtuu.
5. Sähköpotkulaudalla ajaa vain yksi henkilö kerrallaan – varmista, että myös lapsesi toimii näin.
6. Aja laudalla aina vain selvin päin.
7. Omalla sähköpotkulaudalla liikkuessa pidä mukana lukkoa, jotta saat laudan lukittua, jos joudut jättämään sen ulos.
8. Pysäköi lauta fiksusti paikkaan, jossa se ei ole kenenkään tiellä eikä pääse kaatumaan. Esimerkiksi kapealle pyörätielle pysäköinti voi aiheuttaa vaaratilanteita.