Helsinki Pride -viikko toteutetaan tänä vuonna 28.6.–4.7. välisellä ajalla hybridimuotoisesti siten, että suuret massakokoontumiset ja paraatit jätetään väliin. Helsingin kaupungintalo muuttuu viikon ajaksi Pride Houseksi, joka toimii Suomen suurimman ihmisoikeustapahtuman päätapahtumapaikkana.
Helsingin kaupungintalolla järjestetään Pride-viikon aikana muun muassa erilaisia keskustelutilaisuuksia, kohtaamisia ja valokuvanäyttely. Pride Housesta löytyy myös Pride Info & Shop. Ohjelmajärjestäjät käyttävät myös erilaisia verkkoalustoja, jotta tapahtumiin osallistuminen on saavutettavaa myös riskiryhmiin kuuluville yhteisön jäsenille. Lisäksi päivittäistä ohjelmaa lähetetään Helsinki Priden tapahtumasivulla.
Tapahtumasivuille luodaan myös uudistettu verkkokulkue, johon jokainen voi liittyä mukaan osoittaakseen mieltään, tukeaan ja juhliakseen Helsinki Pride -viikkoa. Pienryhmät, yhteisöt ja ystäväporukat tekevät Pridea näkyväksi kaduilla ja verkossa, sekä sosiaalisessa mediassa. Helsinki Pride -viikolla kaupunkikuvassa näkyy myös vaikuttavuuskampanja, joka toteutuu yhdessä tapahtuman virallisten kumppaneiden kanssa. Kampanjalla tuodaan esiin myös vuoden teemaa, jolla muistetaan Suomen sateenkaarihistorian merkkivuosia ja tehdään näkyväksi työtä, jota on vielä tehtävänä todella yhdenvertaisen ja turvallisen Suomen eteen.
Koska kymmeniä tuhansia ihmisiä yhteen kokoavaa Pride-kulkuetta tai Puistojuhlaa ei voida vastuullisesti järjestää vielä tänäkään vuonna, huipentuu Helsinki Pride lauantaina 3. heinäkuuta Helsinki Pride 2021 -konserttiin, jonka lavalla nähdään SANNI, Tuure Boelius, Yeboyah, Benjamin, NikoLa & Pola Ivanka. Konsertin juontavat Cristal Snow ja Lola Lorenzo. Konsertti järjestetään Helsingin jäähallin Black Boxissa ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä Pride Streamissa sekä Yle Teemalla.