Portobellot ovat jättisuuriksi kasvaneita herkkusieniä. Suuren kokonsa ansiosta ne sopivat kesäruokien käteviksi ruoka-aineiksi muun muassa hampurilaisen väliin pihvin tavoin.
Suomalainen Champ-herkkusienikasvattaja on nyt aloittanut yhteistyön tulisia maustekastikkeita valmistavan Poppamiehen kanssa. Tuloksena on syntynyt herkullisia reseptejä grillailuun, jossa yhtenä raaka-aineena on nimenomaan suomalaiset herkkusienet. Portobello on seuraavan reseptin kuningas.
Portobelloburger
4 kpl Champ portobelloja
1 dl tummaa balsamietikkaa
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
200 g cheddarjuustoa
8 kpl pekoniviipaletta
4 kpl briossisämpylää
100 g paahdettua sipulia
rucolaa
Poppamiehen Roasted Garlic majoneesia
Poppamiehen hiidenhilloa
Ota sienistä kannat irti ja marinoi balsamietikan, hienonnetun valkosipulin ja oliiviöljyn kanssa. Paahda sieniä grillissä n.15 minuuttia välillä käännellen. Aseta juustoviipaleita sienien päälle ja grillaa kunnes juusto on vähän sulanut. Paahda pekonit ja lämmitä halkaistut briossisämpylät. Kokoa burger laittamalla Poppamiehen majoneesia briossipuolikkaan pohjalle ja sen päälle paahdettua sipulia, paahdettu portobello, rucolaa ja Poppamiehen hiidenhilloa. Aseta briossin kansi päälle ja nauti.