Suomalaisten grillikausi on pidentynyt ja osa on kaivanut grillin esiin jo pääsiäisenä. Toiset grillaavat vuoden ympäri. Erilaisista grillaustavoista etenkin hiiligrillaus kiinnostaa suomalaisia enenevissä määrin, kertoo S-ryhmän raudan ja pihan myyntipäällikkö Marko Väänänen.
– Grillauksesta on tullut aiempaa yhteisöllisempi ja pitkäkestoisempi tapahtuma, johon halutaan panostaa sekä ajallisesti että laadukkaan grillin muodossa. Hiiligrillien suosiota ruokkii entisestään se, että hiiligrillillä voi valmistaa mehukkaita, pitkään haudutettuja liharuokia, jotka ovat tällä hetkellä erittäin trendikkäitä, Väänänen kertoo.
Hidas grillaaminen tarkoittaa matalassa lämpötilassa pitkään grillattuja ja savustettuja lihoja. Grilliruoat ovat myös aiempaa rohkeammin maustettuja. Korean BBQ on ollut trendikästä jo jonkin aikaa, ja nyt sen rinnalle ovat vahvasti nousemassa makumaailmat Etelä- ja Väli-Amerikasta.