Helsingin kesäkadut avautuvat tänään – liikennejärjestelyt normalisoituvat jälleen syyskuussa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Etelä-Helsingissä neljä katua muuttuu tänään 3. kesäkuuta vehreäksi kesäkaduksi. Kadut ovat Kasarmikatu, Pieni Roobertinkatu, Korkeavuorenkatu ja Erottajankatu. Kesäkaduilla liikutaan kävelijöiden ehdoilla.

Paikalliskadut rauhoittuvat kesäkuusta syyskuuhun muulta liikenteeltä ja sen aiheuttamalta melulta. Tontille ajo ja huoltoajo on edelleen sallittua. Tarjolla on levähdyspaikkoja, varjoa ja kaupunkivihreää. Kesäkaduille ja niiden terasseille on luvassa myös erilaista ohjelmaa kesän aikana.

– Monille kesäkadut ovat tuttuja muualta Suomesta markkinoineen ja paikallisherkkuineen. Mihin Helsingissä tarvitaan kesäkatuja? Lähtökohtana kesäkatujen suunnittelussa on ollut ihmisten kohtaaminen ja kaupungin elinvoimaisuus. Kesäkadut helsinkiläisittäin saavat niin paikalliset kuin matkailijat viihtymään keskustan kaduilla ja palveluiden parissa. Vehreämmät katutilat kutsuvat kaiken ikäisiä ihmisiä nauttimaan kesästä, kuvaa kaupunkiympäristön toimialan apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Kesäkadut ovat avoinna 3.6.-31.8.2022. Kesäkatujen purkutyöt aloitetaan 31. elokuuta, jonka jälkeen normaalit liikennejärjestelyt tulevat taas voimaan 6. syyskuuta alkaen.