Grillikausi jatkuu edelleen – nämä sienet sopivat hodarin täytteeksi

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Alkukesästä grilli on kuumana ja ihmiset jaksavat väkertää upeita herkkuja hiillosperunoineen ja ribsejä BBQ-kastikkeineen. Usein grilliherkuille saa maittavia kasvisvaihtoehtoja esimerkiksi sienten avulla. Nyt kaivoimme esille hyvän ja toimivan reseptin, jonka avulla voi valmistaa portobello-hodareita.

Portobello-hodarit ovat nopea kasvisruokavaihtoehto kesän grillijuhliin. Muita täytteitä voit toki varioida vapaasti ja saat hodareista myös vegaanisia jättämällä majoneesin pois tai vaihtamalla sen vegaaniseen majoneesiin. Resepti:

2 kpl Champ portobelloa



8 kpl hot dog-sämpylää



1 tomaatti kuutioituna



1 kevätsipulin varsi viipaloituna



paahdettua sipulia



aiolia



Marinadi:



4 rkl oliiviöljyä



2 rkl balsamicoa



2 tl sinappia



suolaa



pippuria

Poista portobelloista kannat ja leikkaa hatut neljään viipaleeseen. Sekoita marinadin ainekset ja sivele sieniviipaleille. Grillaa sienet kypsiksi noin 3-4 minuuttia per puoli. Aseta portobellosuikale hodarisämpylään ja lusikoi päälle tomaattia, aiolia, kevätsipulia ja paahdettua sipulia.