Sosiaalisessa mediassa levisi taannoin video, jossa nainen raastoi pasta bolognese -annoksensa päälle kananmunaa juuston sijaan. Osalle tämä tyyli oli tuttu juttu, mutta tapa näytti monien silmiin kuitenkin hyvin erikoiselta.
Kananmunasta pystyy helposti tekemään raastetta kun kananmunan keittää tarpeeksi kovaksi ja jäähdyttää kunnolla etukäteen. Kananmuna sopii tässä muodossa pasta-annosten lisäksi myös salaattien päälle ja voileipienkin täytteeksi.
Raastetun kananmunan avulla voi saada oman aterian proteiinipitoisuuden nostettua helposti korkeammaksi. Esimerkiksi moni kasvisruokia suosiva pystyy muuntamaan esimerkiksi avokadopastansa tuossa tuokiossa hieman proteiinipitoisemmaksi raastamalla sen päälle kananmunaa mikäli ei ole poistanut kananmunaa ruokavaliostaan.
@nurseemma__