Moni haluaa syödä talvisin lohturuokaa. Lohturuoaksi kutsutaan yleensä aterioita, jotka ovat täyttäviä, rasvaisia ja monesti melkoisia kaloripommejakin. Tähän on hyvin luonnollinen syy, joka liittyy ravintoneuvojan mukaan ihmisten evoluutioon.
Healthista-sivusto kertoo Healthspan-hyvinvointibrändin suorittamasta kyselystä, jossa kävi ilmi, että 23 prosenttia ihmisistä haluaa hakea lohtua talvisin ruoasta. Lohturuoan epäterveellisyys voi kuitenkin johtaa painonnousuun, joka puolestaan vaikuttaakin monien mielialaan negatiivisesti.
Ravintoneuvoja Rob Hobsonin mukaan lohturuoka selittyy osittain evoluutiolla. Aiemmin ihmisten tuli syödä yli kulutuksensa ja kasvattaa painoaan talvikuukausia varten, jolloin he olivat kylmissään. Selviytymisvaisto ajaa ihmiset kylmien säiden tullen sokeristen ja rasvaisten ruokien pariin.