Kuusta on tehty löytö, jolla voi olla merkittäviä vaikutuksia taivaankappaleen tulevaisuuden kannalta. Kuun pinnalta maahan tuoduista pienistä lasihelmistä on löydetty vettä.
Yhteensä 117 lasihelmeä olivat peräisin Kiinan Chang’e 5 -luotaimen keräämistä näytteistä. Halkaisijaltaan alle millin kokoiset helmet ovat muodostuneet meteoriittien törmäysten yhteydessä. Koska lasihelmiä on Kuussa runsaasti, arvioidaan Maapallon kiertolaisella pinnalla olevan The Guardian -lehden mukaan yhteensä 300 miljoonaa – 270 miljardia tonnia vettä.
Vedestä voi olla hyötyä tulevien kuulentojen miehistöille. Se voisi myös edesauttaa pysyvien tukikohtien perustamista Kuuhun. Muun muassa Nasa suunnittelee parhaillaan tulevia kuulentojaan.
Vesi voitaisiin vapauttaa lasihelmien sisältä kuumentamalla niitä tarpeeksi voimakkaassa lämpötilassa. Veden vedyn uskotaan olevan peräisin aurinkotuulista. On mahdollista, että samanlaisia vettä sisältäviä lasihelmiä löytyisi myös Aurinkokunnan muiden taivaankappaleiden pinnoilta.