Fazerin Geisha-suklaata on valmistettu vuodesta 1962 lähtien. Nyt suositun suklaamakeisen resepti on muuttumassa. Asiasta tiedottaneen Fazerin mukaan muutos ei vaikuta makuun. Geisha-suklaan palmuöljy vaihdetaan kaakaovoiksi. Lisäksi valmistuksessa siirrytään käyttämään Rainforest Alliance -sertifioituja hasselpähkinöihin.
Fazer aloitti palmuöljyn korvaamisen tuotteissaan vuonna 2021, ja nyt on Geishan vuoro.
– Reseptipäivityksestä huolimatta Geishan maku ei tule muuttumaan. Päivitetyssä Geisha-suklaassa maitosuklaa ja rapeanpehmeä hasselnougat-täyte maistuvat jatkossa aivan kuten ennenkin, kertoo Fazerin Makeisten viestintäjohtaja Liisa Eerola tiedotteessa.
Geisha-suklaan tarina alkoi Peter Fazerin ihastuttua Kluuvikadun Karl Fazer Cafessa Japonica-leivokseen, jossa oli hasselpähkinä-täyte. Hän pyysi Fazerin tuotekehitystä kokeilemaan täytettä yhdessä maitosuklaan kanssa. Uutuustuotteen inspiraationa toimi Japani, joka oli tuolloin ajankohtainen Tokion Olympialaisten vuoksi.