Suomalainen syö päivittäin noin neljä leipäviipaletta. Ruokaleipää kuluu vuodessa keskimäärin 40 kiloa henkilöä kohden. Pullaa tai muita konditoriaherkkuja syödään harvemmin, noin kolme kertaa viikossa.
Parhaiten suomalaisille maistuvat kotimaiset leipomotuotteet. Monet kotimaiset leivät ovat runsaskuituisia eli sisältävät kuitua vähintään 6 prosenttia. Kuidun terveysvaikutusten saavuttamiseksi sitä suositellaan syötävän vähintään 25-35 grammaa päivässä. Hedelmistä ja pähkinöistä saa myös kuitua, mutta määrää suositellaan täydennettäväksi esimerkiksi hapankorpuilla ja muilla kuitupitoisilla leivillä.
– Riittävää kuidun saantia on hankala täyttää ilman viljatuotteita: suositellulla kasvisten ja hedelmien määrällä, puoli kiloa päivässä, saadaan kuitua noin yhdeksän grammaa, kertoo projektikoordinaattori Terhi Virtanen Leipätiedotuksesta.