Kaikesta maailman ruoasta lähes kolmannes päätyy roskiin. Suomessa syntyy Luonnonvarakeskus Luken arvion mukaan vuosittain 360 miljoonan kilon edestä ruokahävikkiä, kun mukaan lasketaan koko ruokatuotannossa syntyvä hävikki.
Jos Suomen vuosittainen hävikkiruoka kerättäiiin yhteen, voisi sillä Fiksuruoka.fi:n mukaan peittää Helsingin Tuomiokirkon. Puolipallon muotoinen kasa nousisi 73 metriin. Se ylettyisi kirkkoa tai Olympiastadionin tornia korkeammalle.
Henkilöä kohden ruokaa menee rokiin vuosittain noin 20-25 kiloa. Noin puolet kokonaishävikistä syntyy kotitalouksista ja loput esimerkiksi teollisuudesta, tukkukaupasta ja ruoan alkutuotannoista.
Luken viimesyksyisen arvion mukaan jokainen suomalainen heitti ruokaa pois silloisella hintatasolla yli sadan euron edestä vuodessa. Hävikin kokonaisarvio Suomen kotitalouksissa on noin 590 miljoonaa euroa vuodesa. Se kattaa noin 3,6 prosenttia kotitalouksien ruokaan käyttämistä rahoista.