Poliisin nimissä jälleen huijausviestejä – toimi näin jos saat viestin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisi on varoittanut huijauskampanjasta, jossa ihmisiä on lähestytty viranomaisten nimissä. Huijausviestejä on viime viikkoina lähetetty Helsingin poliisilaitoksen rikostutkintayksikön johtajan nimissä. Tapauksia tutkitaan rikosnimikkeellä virkavallan anastus.

Poliisin mukaan huijausviestien sisällöt vaihtelevat jonkin verran. Niille tyypillistä on kuitenkin kehno suomen kieli. Viesteissä vastaanottajan väitetään olleen osallisena rikollisessa toiminnassa, ja häntä vaaditaan antamaan selvitys sähköpostitse.

Huijausviesteillä pyritään esimerkiksi kalastelemaan luottokorttitietoja tai pankkitunnuksia. Viestit voivat myös sisältää haittaohjelmia. Oikea poliisi, jonka sähköpostiosoite päättyy @poliisi.fi, ei kysele pankkitunnuksia tai pyydä lähettämään rahaa.

Poliisin nimissä lähetetty huijausviesti kehotetaan poistamaan avaamatta mahdollisia liitteitä. Viestiin ei suositella myöskään vastaamaan. Viestiin vastanneita ja yksityisiä henkilö- tai pankkitietoja huijareille jo antaneita kehotetaan ottamaan välittömästi yhteyttä omaan pankkiin ja tekemään rikosilmoituksen.