Vappuaattona juhlitaan railakkaasti ja seuraavana päivänä nautiskellaan muhkealla brunssilla. Vapunpäivän brunssilla on perinteisesti silliä monessa eri muodossa. Aterian voi kattaa joko sisälle tai säiden salliessa myös ulos.
– Monen vappuperinteeseen kuuluu kiinteästi silliaamiainen eli sillis. Vappu onkin suomalaisten yksi suurimmista silliruokien sesongeista yhdessä joulun ja juhannuksen kanssa, Pro Kala ry vinkkaa.
Sillikaviaari ja uudet perunat:
2 matjessillifileetä
1 keltasipuli hienonnettuna
1 pieni omena kuutioituna
2 kovaksi keitettyä kananmunaa karkeana silppuna
2 rkl kotimaista väkevää sinappia
100 g créme fraîchea
puolikas puntti tilliä varsineen hienonnettuna
Leikkaa silli reiluiksi kuutioiksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa keitettyjen uusien perunoiden kanssa.