Ihana sillikaviaari sopii vappupäivän brunssiin – nautitaan perunoiden kanssa

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Vappuaattona juhlitaan railakkaasti ja seuraavana päivänä nautiskellaan muhkealla brunssilla. Vapunpäivän brunssilla on perinteisesti silliä monessa eri muodossa. Aterian voi kattaa joko sisälle tai säiden salliessa myös ulos.

– Monen vappuperinteeseen kuuluu kiinteästi silliaamiainen eli sillis. Vappu onkin suomalaisten yksi suurimmista silliruokien sesongeista yhdessä joulun ja juhannuksen kanssa, Pro Kala ry vinkkaa.

Sillikaviaari ja uudet perunat:

2 matjessillifileetä

1 keltasipuli hienonnettuna

1 pieni omena kuutioituna

2 kovaksi keitettyä kananmunaa karkeana silppuna

2 rkl kotimaista väkevää sinappia

100 g créme fraîchea

puolikas puntti tilliä varsineen hienonnettuna

Leikkaa silli reiluiksi kuutioiksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa keitettyjen uusien perunoiden kanssa.

MAINOS