Tiedemiehet toteuttivat mammutinlihapullan – uskaltaisitko maistaa esihistoriallista lihaa?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Australialainen elintarvikeyritys on kehittänyt lihapulla esihistoriallisen mammutin lihasta. Vaikka mammutit ovat kuolleet sukupuuttoon aikapäiviä sitten, on niiden DNA otettu talteen. Mammutinlihaa on viljelty laboratoriossa.

Elintarvikeyritys on tutkinut laboratoriossa kasvatetun 50 eksoottisen lajin potentiaalia alpakoista riikinkukkoon. Pyrkimyksenä on keksiä täydellinen proteiini, Guardian raportoi.

– Haemme jatkuvasti maapallolta ainutlaatuisia soluja tai soluyhdistelmiä inspiroidaksemme upeita uusia tuotteita ja vieläkin parempia ruokailukokemuksia, Vow-niminen yritys kertoo verkkosivuillaan.

Lihapulla on esillä NEMO Science Museumissa Amsterdamissa. Mammutin lihaa ei ole ollut olemassa 10.000 vuoteen. Kukaan ei kuitenkaan ole maistanut sitä.

– Emme ole nähneet tätä proteiinia tuhansiin vuosiin – joten meillä ei ole aavistustakaan siitä, kuinka immuunijärjestelmämme reagoisi, jos syömme sitä, tiedemiehet myöntävät.