Käärijäkuume valtasi Helsingin päärautatieaseman – kivimiehille puettiin vihreät bolerot

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Euroviisuviikko käynnistyi sunnuntaina juhlallisissa tunnelmissa Britannian Liverpoolissa. Viisutunnelmiin on virittäydytty näyttävästi myös Suomessa. Esimerkiksi Helsingin päärautatieaseman ikoniset kivimiehet kannustavat Käärijää voittoon.

Rautatieaseman kivisille lyhdynkantajille puettiin maanantaiaamuna vihreät bolerot. Ne mukailevat Teemu Muurimäen Käärijälle suunnittelemaa esiintymisasua. VR:n mukaan kivimiesten boleroissa täytyi ottaa jo mittakaavasyistä taiteellisia vapauksia, sillä niihin kului yli 50 metriä kangasta.

Kivimiehet kannustavat Käärijää koko viisuviikon ajan. Kuvanveistäjä Emil Wikströmin luomat, lähes 110-vuotiaat lyhdynkantajat ovat vuosien varrella kannustaneet myös muun muassa suomalaisia urheilujoukkueita ja saaneet kasvoilleen kasvomaskit.

– Kivimiehet ovat myös kulttuurin ystäviä. Käärijä on jo nyt yltänyt show’llaan Euroviisujen kansainvälisten ennakkosuosikkien joukkoon ja ansaitsee ehdottomasti kivimiesten kannustuksen näyttävästi Helsingin keskustan sydämessä, kertoo VR:n tiedotteessa kaukoliikennejohtaja Piia Tyynilä.