Coca-Cola ostaa Finlandia Vodkan

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Virvoitusjuomajätti Coca-Cola HBC on ilmoittanut ostavansa Finlandia Vodka -brändin Brown-Formanilta. Kaupan toteutuminen on Anora-brändiyhtiön tiedotteen mukaan ehdollinen viranomaishyväksynnöille.

Anoraa tislaa ja pullottaa Finlandia Vodkaa kansainvälisille markkinoille. Yhtiö toimii myös alkoholijuomaan jakelijana Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Anoran ja Brown-Formanin strateginen yhteistyö jatkuu nyt Anoran ja Coca-Cola HBC:n välillä.

– Finlandia vodka on tärkeä osa Anoran historiaa ja perintöä, ensin brändin omistajana ja myöhemmin sen tuottajana globaaleille markkinoille strategisessa yhteistyössä Brown-Formanin kanssa. Odotamme innolla saman strategisen yhteistyön jatkamista ja syventämistä Coca-Cola HBC:n kanssa, kertoo Anoran toimitusjohtaja Pekka Tennilä.

Finlandia Vodka tuotiin markkinoille vuonna 1970. Tuotemerkki myytiin silloisen Altian, nykyisen Anoran toimesta Yhdysvaltalaiselle Brown-Formn Corportionille 2000-luvun alussa. Vodkan myynnistä yli 60 prosenttia tapahtuu Coca-Cola HBC:n toiminta-alueella.