Oletko aina säilyttänyt ketsuppia väärin? Heinz kertoo miten teet sen oikein

Ruoka · Tim Isokivi

Avatun ketsuppipullon oikeaoppinen säilytystapa herättää aika ajoin keskustelua. Moni vannoo jääkaapin nimeen, toiset taas säilyttävät ketsuppia etenkin mökeillä huoneenlämmössä.

Nyt ketsuppia valmistava Heinz-yhtiö on ottanut sosiaalisessa mediass kantaa ketsuppikeskusteluun. Yhtiö toi selkeästi esille Twitterissä näkemyksensä siitä, mikä on oikea paikka jo avatulle pullolle.

– Tiedoksenne: Ketsuppi. Kuuluu. Jääkaappiin!, twiitissä kerrottiin.

Monissa ravintoloissa ketsuppia säilytetään huoneenlämmössä. Ravintoloissa ketsuppia kuitenkin tyypillisesti kuluu nopeammalla tahdilla kuin kotitalouksissa. Siksi suosittu maustekastike ehtii harvemmin myöskään vanhentua ruokaravintoloissa.