Boakäärme karkasi Korkeasaaressa: ”Vaaraa ei aiheudu ihmisille”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yksi helsinkiläisen eläintarha Korkeasaaren asukkaista on karannut. Eläintarhan brasiliansateenkaariboa on kadonnut terraariostaan, eikä sitä toistaiseksi ole onnistuttu löytämään.

Korkeasaaren tiedotteen mukaan henkilökunta havaitsi tilanteen viime viikon lopulla. Käärmeen etsinnät eivät ole tuottaneet tulosta. Sateenkaariboa on myrkytön ja ihmisille vaaraton.

– Olemme käyneet poikkeustilannetta läpi ja arvioineet, että vaaraa ei aiheudu ihmisille eikä toivottavasti myöskään käärmeelle itselleen. Jatkamme etsintöjä ja toivomme löytävämme boan hyvävointisena, kertoo eläintenhoidon ja suojelun johtaja Nina Trontti.

Brasilianboan uskotaan luikerrelleen pakoon terraarionsa altaan viemärin kautta. Viemärin poistoputki on mitoitettu tiloissa aiemmin eläneen suuremman käärmeen mukaan. Amazonia-talon wc-tilat on toistaiseksi suljettu varotoimena.

Toukokuussa Korkeasaareen muuttanut brasiliansateenkaariboa on 1,5 metriä pitkä ja 12-vuotias entinen lemmikki. Sitä kuvaillaan käytökseltään rauhalliseksi. Harvoin syövän käärmeen uskotaan löytäneen ravinnoksi talon rakenteissa eläviä luonnonvaraisia hiiriä tai myyriä, joten sitä ei pystytä houkuttelemaan esiin ruoalla.