Vaurastumisessa on kyse siitä missä suhteessa rahaa käyttää siihen nähden paljonko sitä tienaa. Nyt informatiivista YouTube-kanavaa pitävä tilintarkastaja Nischa antoi seuraajilleen parhaat esimerkkinsä tavoista, jotka voivat olla rahan kertymisen esteenä.
1. Et maksa itsellesi Ennen laskujen maksamista nainen kehottaa laittamaan palkasta omiin säästöihin kymmenen prosenttia.
2. Elät velaksi Otat turhia pieniä lainoja esimerkiksi lomamatkoja tai kalliita hankintoja varten. Nischa kehottaa säästämään haluamaansa hankintaa varten ja ostamaan sen vasta sitten kun rahat riittävät siihen ilman lainaa.
3. Et ole säästänyt palkkapuskuria Ala sijoittamaan säästöjäsi vasta sen jälkeen kun olet onnistunut kerryttämään itsellesi sellaisen summan, että se riittäisi kolmesta kuukaudesta puoleen vuoteen saakka elämisen menoihin.
4. Et ole tietoinen menoistasi Pidä tarkkaa kirjaa menoistasi ja tuloistasi niin, että menosi eivät ikinä ylitä sitä paljonko tienaat. Jos tulosi nousevat, älä nosta heti kulutustasoasi, koska se estää säästöjen kertymisen.
5. Sinulla on kalliita harrastuksia Älä harrasta turhaa ostamista vaan sijoita hankintoihin, joiden kautta saat elämyksiä tai opit uutta.
6. Keskityt vain säästämiseen Sen sijaan, että mietit jatkuvasti säästämistä, mieti sen sijaan sitä miten voisit nostaa tulotasoasi. Ala miettimään millä tavoilla voisit saada itsellesi lisätuloja.
7. Maksat liikaa veroja Mieti laillisia tapoja siihen miten pystyisit maksamaan vähemmän veroja. Tietyissä tilanteissa palkan saamisen sijaan henkilön kannattaakin perustaa yritys. Vähennykset tulee myös pitää mielessä ja muistaa lisätä veroilmoitukseen.
8. Alat sijoittamaan liian myöhään Säästöjen sijoittaminen on järkevämpää kuin omien varojen pitäminen pankkitilillä. Sijoittamalla raha työskentelee puolestasi ja alkaa hiljalleen tehdä sinulle lisää rahaa.
9. Rahatilanteesi ei kiinnosta sinua Oli tulotasosi mikä tahansa, talousasioista kannattaa olla kiinnostunut. Eläminen on kuluttamista ja kaikki pyörii rahankäytön ympärillä, minkä vuoksi omista rahoista ja varallisuudesta kannattaa pitää hyvää huolta.