Suomalaiset ovat Juhla Mokka -kansaa. Paulig on kertonut tuovansa markkinoille uusia ja tummempia kahvisekoituksia, vaikka useimmat suosivat edelleen vaaaleapaahtoisia kahveja. Arkikahvihetket ovat tärkeä osa suomalaisten jokapäiväistä elämää.
– Suomalaiset juovat edelleen eniten kahvia maailmassa, keskimäärin 3,2 kuppia päivässä. Laadukkaan makuelämyksen varmistamiseksi arkikahvin valmistamiseen kannattaa panostaa, kertoo kahvikouluttaja Laura Kietäväinen.
– Seuraamalla yksinkertaisia ohjeita onnistut varmasti.
Ohjeet hyvän suodatinkahvin valmistamiseen:
1. Hyvän kahvin lähtökohta on laadukkaat raaka-aineet – raikas vesi ja tuore kahvi.
2. Varmista, että välineet ovat puhtaat – kahvinkeitin kannattaa puhdistaa säännöllisesti ja vesi annostellaan aina erillisellä kannulla.
3. Laadukas suodatinpaperi – tarkimmat huuhtelevat paperin, jotta kahviin ei päädy paperin makua.
4. Yksi mitallinen (noin 7 g) kahvia per kuppi (1,25 dl) on oikea kahvin ja veden suhde.
5. Tasoita kahvijauheen pinta suodattimessa lusikalla tai kahvimitalla niin, että vesi valuu sen läpi tasaisesti.
6. Sekoita kahvi pannussa ennen tarjoilua, jotta kahvin maku pysyy tasaisena.
7. Nauti!