Eläinsuojelulain mukaan eläimen pitopaikan on tarjottava riittävä suoja sääoloja vastaan. Tarkoituksenmukainen pitopaikka suojaa eläintä muun ohessa kylmyydeltä, kosteudelta ja vedolta. Pohjan pitää olla asianmukainen eläimen laji huomioon ottaen.
– Ulkona pidettävien eläinten omistajien on nyt viimeistään syytä tarkastaa, että eläinten suojat ja muut elinolosuhteet ovat tarkoituksenmukaiset ja viranomaisohjeistuksen mukaiset, Turun kaupungin ympäristöterveys muistuttaa suomalaisia.
Hevosen ja nautojen säänsuojassa lattian täytyy olla hyvin kuivitettu ja koirilla pitää olla kopissaan käytössä makuualusta. Kaneilla on oltava pesäkoppi ja runsaasti korsirehua pitämään kani lämpimänä. Kanat ovat erityisen herkkiä vedolle ja kosteudelle, joten niiden suojan täytyy olla hyvin eristetty.
– Hevonen tai koira ei välttämättä mene säänsuojaan, vaikka sellainen olisi tarjolla. Rodut, joilla on monikerroksinen turkki, eivät ole herkkiä palelemaan. Myös hevoset kehittävät suojakseen talvikarvan.
Erityisesti räntäsateet kastelevat eläimen turkin ja myrskytuulet lisäävät kylmyyden tunnetta. Hyvin loimitetut hevoset kestävät märkiäkin kelejä, mutta karvan on välillä kuivuttava. Eläimellä onkin aina halutessaan oltava mahdollisuus päästä kuivaan ja lämpimään.
– Hankkiessaan eläimen omistaja on sitoutunut tarjoamaan olosuhteet, joissa eläimellä on mahdollisuus voida hyvin.