Halvin ei aina ole parasta, eettisintä tai edes parhaimman makuista, kun puhutaan ruoasta. Suomalainen ruoka saattaa olla kilohinnaltaan inasen arvokkaampaa kuin ulkomaalainen joulupöydän herkku, mutta se on moninverroin vastuullisempaa, turvallisempaa ja samalla myös maukkaampaa.
– Suomen pelloilla, puutarhoissa, eläinsuojissa ja metsissä kasvaa ainutlaatuisia makuja, joista valmistetaan huippulaadukkaita ja turvallisia elintarvikkeita meille kaikille, MTK muistuttaa.
Joulupöytään kannattaa varata ruokaa maltillisesti. Mitä enemmän on eri lajeja tarjolla, sitä vähemmän jokaista sorttia tarvitsee varata. Joulun ruokia voi myös muokata oman mielensä mukaan ja siten, että pääasiana on yhdessäolo ja nautinnot. Jos kukaan ei syö rosollia, ei sitä kannata myöskään valmistaa. Valitse pöytään eettisesti tuotettua lähiruokaa ulkomailta lennätetyn sijaan ja samalla saat annettua hyvää joulumieltä suomalaisille maanviljelijöille.