Varamummu usein lapsiperheen henkireikä – apua tukiverkostojen puuttumiseen

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Turussa avataan uusi paikka varamummuille ja -vaareille. Mummun ja vaarin tuvalla tapaavat lapsiperheet ja vapaaehtoiset varamummut ja -vaarit. Ylisukupolviset tapaamiset lisäävät hyvinvointia ja kasvattavat samalla yhteisöllisyyttä. Vapaaehtoisten varaisovanhempien rooli on merkittävä, sillä kaikilla perheillä ei ole isovanhempia arjen tukiverkostona tai nämä asuvat kaukana.

Vanhemmille tupa tarjoaa hengähdyshetken arjesta. Tupatoimintaa on järjestetty pääkaupunkiseudulla vuodesta 2017 alkaen Espoossa ja Vantaalla. Tällä hetkellä Mummun ja vaarin tupia on pääkaupunkiseudun ja Turun lisäksi käynnissä myös Kuopion, Oulun, Tampereen ja Kaarinan alueella.

Tuvalle ovat tervetulleita kaikki lähialueen lapsiperheet. Mummun ja vaarin tuvat on alueen lapsiperheille suunnattua matalan kynnyksen kohtaamispaikkatoimintaa. Mummun ja vaarin tuvalle lapset tulevat aina vanhempiensa kanssa. Pansion tuvalla perheiden ja vapaaehtoisten lisäksi mukana on aina myös SOS-Lapsikylän ja Fingerroosin säätiön työntekijä.