Maksamakkaran suosio pitää pintansa Suomessa. Elintarvikeyhtiö HK:n mukaan yhtiön Herkkumaksamakkara on täyttänyt jo 50 vuotta. Sitä ostetaan Suomessa päivittäin yli 13 000 kappaletta.
Herkkumakkaran kehitteli lihateollisuusteknikoksi valmistunut Urho ”Urkki” Hirvonen, joka palkattiin Helsingin Kauppiaat Oy:lle makkaramestariksi 1960-luvun alussa. Hänet tunnetaan myös HK Sininen Lenkki -makkaran luojana. HK:n mukaan maksamakkaraa valmistetaan edelleen lähes alkuperäisen reseptin mukaisesti.
Maksamakkaran valmistusprosessi alkaa lihan paloittelulla ja maksan jauhamisella. Joukkoon sekoitetaan vesi, mausteet sekä suola, ja seos lämmitetään kutterissa. Massa ruiskutetaan muovikuoreen, kypsennetään kuumassa vedessä ja jäähdytetään.
Maksamakkarat ovat vielä valmistusvaiheen lopussa ryppyisiä, mutta niistä tehdään sileitä kutistuslaitteen kuumassa suihkussa. HK Herkkumaksamakkaroita valmistetaan vuodessa lähes viisi miljoonaa kappaletta. Sitä toimitetaan kauppoihin viikoittain noin 94 000 pakettia.