Testissä Honor Magic6 Pro – sisällöntuottajan laadukas työkalu

Digi Lux Viihdeuutiset · Stara.fi

Stara oli äskettäin paikalla Barcelonassa, kun teknologiayhtiö Honor julkaisi MWC-mobiilimessuilla uuden Honor Magic6 Pro -lippulaivansa. Kyseessä on laadukas raskaan sarjan työkalu varsinkin niille, jotka haluavat tuottaa kuvia ja videoita esimerkiksi sosiaaliseen mediaan. Laadukkaiden kameroiden lisäksi laitteessa on erityistä sen iskunkestävyys, sillä Honorin Nano-Crystal -näyttö kestää merkittävästi aikaisempaa enemmän kolhuja.

Kuten todettua, Honor Magic6 Pron parasta antia on edeltävän vitosmallin mukaisesti kamerat. Nykyisin älypuhelinten tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu tuottaa laadukasta kuvamateriaalia paitsi omiin muistoihin myös sosiaaliseen mediaan. Tässä erityisesti telekameroiden laatuvaatimukset korostuvat. Niissä Magic6 Pro antaa hyvän vastineen investoidulle rahalle. Laite kykenee ottamaan erittäin laadukkaita kuvia myös kaukana olevista ja liikkuvista kohteista, mistä on hyötyä esimerkiksi urheilua tai bändikeikkoja kuvattaessa. Telekameran resoluutio onkin peräti 180 megapikseliä.

Stara mukana Honor Magic6 Pron lanseerauksessa Barcelonassa:

Kuva: Honor Macig6 Pro
Kuva: Honor Macig6 Pro

Etukamerassa on peräti 50 megapikseliä, kuten myös takaosan pääkamerassa ja 122-asteen ultralaajakulmassa. Honor Magic6 Pro ei tarjoa 8K-videokuvausta, mutta siihen ei vielä käytännössä ole tarvetta muillakaan laitteilla. 4K-videota laite tallentaa parhaimmillaan 120 kuvaa sekunnissa.

Uutuus on kehittynyt edeltävästä vitosmallista monin tavoin. Se on hieman painavampi, mutta kooltaan aavistuksen pienempi. Samalla näytön resoluutio on kuitenkin kasvanut selvästi. Pyöreisiin muotoihin luottava ja veteen upotuksen kestävä IP68-suojattua laitetta voi helposti käyttää myös auringonpaisteessa, sillä sen pistemäinen näyttökirkkaus on harvinaisen tehokas 5 000 nitiä. Virkistystaajuus on sisältöön mukautuva 1-120 hertsiä. Honorin puhelinten tapaan laitteessa on infrapunalähetin, joten sitä voi käyttää kaukosäätimenä vaikkapa televisiolle ja ilmalämpöpumpulle.

Kuva: Honor Macig6 Pro
Kuva: Honor Magic6 Pro lanseeraus Barcelonassa
Kuva: Honor Magic6 Pro lanseeraus Barcelonassa

Laitteessa on 5 600 mAh akku, joka on genrensä kärkijoukkoa. Lataus on merkittävästi aiempaa nopeampaa, sillä langallinen lataus toimii nyt peräti 80 watin teholla ja langaton 66 watin teholla, kun käytössä on Honorin oma pikalaturi. Laitteen pakkauksessa ei ole mukana laturia. Laitteessa on kaksi nano-SIM -korttipaikkaa ja eSIM.

Honor Magic6 Pro maksaa Suomessa 1 299 euroa 12+512-gigan versiona ja se tuli virallisesti myyntiin 21. maaliskuuta. Laite on kuitenkin ennakkotilattavissa 11. maaliskuuta lähtien, ja 28. huhtikuuta saakka kaupan päälle saa Honor Pad X9 LTE -tabletin ja 100 watin SuperCharge -pikalaturin.