Testissä Honor Magic V2 – markkinoiden ohuin tabletin korvaaja

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Kilpailu taittuvanäyttöisissä puhelimissa on lisääntynyt merkittävästi viime aikoina, ja alan pioneeri Honor on nyt julkaissut genren ohuimman ja kevyimmän Honor Magic V2 5G -älypuhelimensa. Uutuuslaite on seuraaja viime vuonna julkaistulle Honor Magic Vs -laitteelle ja yhtiön toinen tässä tuoteryhmässä. Honor Magic V2 on suljettuna vain 9,9 millimetriä paksu, joten sitä ei taskussa tai pöydällä juuri erota tavallisesta puhelimesta. Siinä piileekin menestyksen salaisuus, sillä muut taittuvanäyttöiset ovat olleet tähän saakka varsin painavia ja myös paksuja.

Kuva: Honor Magic V2
Kuva: Honor Magic V2

Honorin laitteessa on 6,43 tuuman ulkonäyttö ja 7,92 tuuman sisänäyttö. Lisäksi siinä on suuri 5 000 mAh akku ja monipuoliset kamerat. Laitteen sarana mahdollistaa avaamisen eri kulmiin, mutta jostain syystä laite ei suostu jäämään noin 45 asteen kulmaan, vaan joko 90 asteen kulmaan tai täysin auki. Tämän haasteen ratkaisi kuitenkin testilaitteen mukana tullut suojakuori, jossa oli kätevä ulos taitettava tukijalka. Sen avulla tietokonemainen työskentely onnistyy tälläkin laitteella mukavasti. Toisin päin käytettäessä koko lähes kahdeksantuumaisen ruudun saa pysymään pystyssä tukijalan avulla.

Puhelimessa on piihiiliakku, joka on ohuempi ja kestävämpi kuin perinteiset akut. Akku tukee 66 watin pikalatausta, mutta langatonta latausta laitteessa ei jostain syystä ole. Tämä on selkeä puute, sillä monen käyttäjän yö- ja työpöydällä sekä autossa on langaton latauslaite. Honor Magic V2 sisältää viisi kameraa, joista on kolme sijaitsee takana ja kaksi etupuolella. Pääkamera ja ultralaajakulma ovat molemmat 50-megaisia ja telekamera 20-megainen. Kuvat ovat hyvää keskitasoa, mutta toisaalta laite ei olekaan tarkoitettu ensisijaisesti kuvaamiseen. Laitteen sisällä on 16-megainen etukamera, jota voi käyttää kätevästi esimerkiksi Teams-kokouksissa.

Kuva: Honor Magic V2
Kuva: Honor Magic V2
Kuva: Honor Magic V2

Käytössä laitteen pyöristetyt reunat ovat oikein miellyttäviä, mutta laitteen avaamista pyöreys hankaloittaa jonkin verran suurten sormien lipsuessa. Siihenkin tottuu, ja suojakuori helpottaa osaltaan avaamista. Toinen huomio kiinnittyy siihen, että tekoälyä ei ole otettu vielä kiinteäksi osaksi tätä puhelinmallia, vaikka kameratoiminnoissa sitä toki jo käytetään.

Honor Magic V2:n suositushinta Suomessa on 1999 euroa, eli halpaa lystiä laitteen hankkiminen ei ole. Toisaalta se korvaa usein suurikokoiset tabletit ja joskus myös kannettavan tietokoneen ottamisen mukaan, joten mukavuudelle voidaan määritellä myös hinta. Kevään mittaan laitteen 512 Gt -tallennusmuistilla varustettua versiota on myyty 1 299 eurolla, mitä voidaan pitää varsin kilpailukykyisenä hintana. Siihen hintaan kannattaa jo miettiä voisiko tämä laite aidosti korvata tabletin tai tietokoneen mukaan ottamisen. Uutuuslaite korvaa molemmat varsinkin silloin, jos työtä tehdään verkon yli CRM-järjestelmässä, julkaisujärjestelmässä tai vastaavassa.