Italialaisen gastronomia kummisetä, edesmennyt kokki ja ravitsemusasiantuntia Antonio Carluccio on opastanut ihmisiä oikeaoppisten italialaisruokien salaiseen maailmaan. Suomalaisetkin rakastavat saapasmaan ruokia artesaanipizzoista huumaaviin jälkiruokiin. Pasta on olennainen osa suomalaistenkin arkiruokaa.
Jauhelihatomaattikastike, eli bolognese, sopii mainiosti pastan kaveriksi. Suomalaisittain se kuitenkin tarjoillaan yleensä spagetin kera. Italiassa se tarjoillaan kuitenkin leveämmän ja makua enemmän omaavan tuorepastasta valmistetun tagliatellen kanssa. Spagetti on Carluccion oppien mukaan liian ohutta keräämään suussa sulavaa kastiketta ympärilleen.
– Leveämmän muodon ansiosta se on loistava pasta paksun lihapohjaisen kastikkeen kanssa, kuuluisan kokin oppeja kertaava kokki Sophie Nahmad kertoo Daily Expressille.