Tupac Shakurin perikunta uhkaa Drakea oikeustoimilla – räppärin ääni kopioitiin tekoälyllä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanadalainen räppäri Drake julkaisi taannoin runsaasti huomiota herättäneen Taylor Made Freestyle -kappaleen. Kyseessä on hiphop-tähti Kendrick Lamarille kohdistettu dissausraita, eli kappale, jonka sisältö koostuu toisen artistin haukkumisesta.

Kappaleessa kuullaan säkeistöjä, jotka on luotu tekoälyn avulla kuulostamaan Snoop Doggin ja Tupac Shakurin räppäämiltä. Edesmenneen Shakurin perikunta ei ole asiasta mielissään. Perikunta uhkaa Drakea oikeustoimilla, mikäli kappaletta ei poisteta verkosta.

– Perikunta ei olisi koskaan antanut lupaa tällaiselle. Erityisen loukkaavan tapauksesta tekee se, että Tupac Shakurin ääntä käytetään järkyttävästi ilman lupaa Kendrick Lamaria vastaan. Lamar on perikunnan hyvä ystävä, joka on antanut artistin perinnölle pelkkää arvostusta julkisesti ja yksityisesti, asianajaja Howard E. King kirjoitti Drakelle osoitetussa kirjeessä.

Complex-lehden mukaan Drake ei ole toistaiseksi kommentoinut julkisesti perikunnalta saamaansa kirjettä. Shakurin perikunta on valmis viemään asian oikeuteen, mikäli tapausta ei onnistuta ratkomaan epämuodollisilla neuvotteluilla.