Helteet saapuvat Suomeen – kohta voi olla jopa tukalaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helteet ovat palaamassa Suomeen toden teolla. Forecan mukaan Pohjois-Eurooppaan on virtaamassa etelästä lämmintä ilmamassaa korkeapaineen vahvistuessa Suomen ylle. Myös viilentäviä sadekuuroja on odotettavissa.

Lämpötilat pysyttelivät vielä maanantaina pääosin hellerajan alapuolella. Tiistaina lämpötila kohoaa 25 asteen yläpuolelle yleisesti maan etelä- ja länsiosassa. Idässä ja pohjoisessa on laajalti 20-23 astetta, kun taas Pohjois-Lapissa lämpötila jää 20 asteen alapuolelle.

Keskiviikosta eteenpäin lämpötilat voivat nousta 30 asteen tienoille, paikoin ylikin. Hieman viilennystä tuovat sadekuurot ovat loppuviikosta mahdollisia maan itä- ja pohjoisosassa. Viimeisimpien ennusteiden mukaan helteet jatkuvat ainakin viikonvaihteeseen saakka.

Vuoden toistaiseksi korkein lukema on ollut Suomessa 30,1 astetta, joka mitattiin Heinolassa 1. kesäkuuta. On todennäköistä, että ennätys menee rikki. Loppuviikosta mahdollisia ovat myös trooppiset yöt, jolloin lämpötila ei laske öisinkään 20 asteen alapuolelle.