Koulujen päättäjäisviikonloppu lähestyy – poliisi valvoo juhlimista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koulujen kevätlukukausi päättyy pian. Oppilaitosten päättäjäisiä juhlitaan erityisesti viikonloppuna, minkä vuoksi katukuvassa voi näkyä myös tavanomaista enemmän poliiseja. Poliisihallituksen mukaan poliisin valvonnan painopisteenä ovat alle 18-vuotiaat nuoret.

Poliisi kertoo valvovansa pääosin näkyvästi ja puuttuvansa kaikkien päihteiden käyttöön ja hallussapitoon. Poliisi puuttuu myös teräaseiden hallussapitoon. Paikalliset poliisiyksiköt tekevät valvontajakson aikana yhteistyötä muun muassa nuoriso- ja sosiaalitoimen kanssa.

– On tärkeää, että nuorten vanhemmat tietävät, missä lapset viikonloppuaan viettävät, kenen kanssa ja mitä tekevät. Reput ja kassit on syytä tarkastaa yhteistyössä nuoren kanssa ennen rientoihin lähtemistä. Näin voi välttyä yllätyksiltä, joita viranomaisten puuttuminen asioihin monesti tuo mukanaan, Poliisihallituksen tiedotteessa kerrotaan.

Poliisin mukaan tehostetun valvonnan tavoitteena on erityisesti ehkäistä alkoholin, huumeiden ja muiden päihteiden aiheuttamia haittoja. Poliisihallitus koostaa valvonnan valtakunnalliset tilastot 12. kesäkuuta mennessä.