Titanicin hylylle uusi sukellusveneretki – edellinen päättyi huonosti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonna 1912 uponneen Titanicin hylky kiehtoo ihmisiä vuodesta toiseen. Nyt hylylle suunnitellaan jälleen yksityistä sukellusveneretkeä. Tällä kertaa asialla ovat BBC:n mukaan yhdysvaltalainen kiinteistömiljardööri Larry Connor ja Triton Submarines -yhtiön toinen perustaja Patrick Lahey.

Connor ja Lahey suunnittelevat järjestävänsä sukellusvenematkan noin 3 800 metrin syvyydessä Atlantin valtameren pohjassa lepäävän Titanicin hylylle. Triton Submarinesin tiedottajan mukaan matka tehdään vasta, kun käytettävä sukellusvene on tarkistettu ja hyväksytty läpikotaisesti matkaa varten. Suunnitelmissa on käyttää 4 000 metrin syvyyttä kestäväksi suunniteltua Triton 4000/2 Abyssal Explorer -sukellusalusta.

Yksityinen sukellusveneteollisuus koki kolauksen viime kesänä, kun OceanGate-yhtiön Titanic-sukellusalusta kohtasi onnettomuus. Sukellusvene luhistui ja tuhoutui läpikotaisesti matkalla kohti Titanicin hylkyä. Onnettomuudessa kuoli viisi ihmistä, mukaan lukien OceanGaten toimitusjohtaja Stockton Rush.