Nuoret muuttivat polkupyörän mopoksi Hollolassa – narahtivat poliisille

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hollolalaista nuorisojoukkoa ei voi syyttää ainakaan tee-se-itse -hengen puutteesta. Kolmen alaikäisen joukko nähtiin ajelemassa maanantaina päivällä mopoksi muutetulla polkupyörällä. Poliisille viritelmä ei mennyt läpi.

Poliisi sai 3. kesäkuuta kello 14.30 aikoihin ilmoituksen nuorista, jotka ajelivat Hollolan Salpakankaantiellä mopoksi muutetulla polkupyörällä. Poliisipartio löysi kulkuneuvon ja kolme alaikäistä nuorta. Yksi pojista kertoi poliisille olevansa viritelmän omistaja.

Hämeen poliisilaitoksen tiedotteen mukaan poika oli väittänyt kulkuneuvon kulkevan vain 25 km/h nopeutta. Poliisi kuitenkin testasi polkupyörämopon, ja sen nopeudeksi mitattiin 40 km/h. Poliisi teki mitatusta moposta varmuusvähennyksen -3 km/h.

Polkupyörään oli kiinnitetty 49-kuutioinen moottori ja sen tarakalle bensakanisteri. Poliisi totesi menopelin tieliikenteeseen sopimattomaksi ja vaaralliseksi mopoksi. Koska nuori ei ollut rikosoikeudellisesti vastuullinen, ilmoitti poliisi asiasta lastensuojeluun ja vanhemmille.