Kevätsipulilla maustetusta lattesta hittituote Kiinassa – uskaltaisitko maistaa?

Ruoka · Tim Isokivi

Maailmalla leviää aika ajoin yllättäviäkin ruokailmiöitä. Kiinassa trendiksi on muodostunut viime aikoina latte, joka on maustettu jokseenkin epätavallisella tavalla. Kahvin sekaan laitetaan kevätsipulia.

Kahvidrinkki valmistuu silppomalla kevätsipulia mukiin ja kaatamalla päälle jäitä, maitoa sekä espressoa. Kevätsipulikahvin alkuperä on epäselvä. Siitä on kuitenkin muodostunut sometrendi Kiinassa.

Oddity Central -sivuston mukaan kevätsipulikahvi on osa hei an liao li, eli pimeä ruokakulttuuri -nimellä tunnettua ilmiötä. Se viittaa ruokiin ja juomiin, jotka laittavat ihmisten perinteiset ruokamieltymykset koetukselle. Aikaisemmin Kiinan sosiaalisessa mediassa on trendannut muun muassa niin kutsuttu kuuma jäälatte, jossa tavanomaista lattea terästetään chilillä.