Retkeilijä eksyi päiväkausien ajaksi – selviytyi juomalla vettä kengästään

Matkailu · Terhi Piiroinen

Kalifornialainen retkeilijä eksyi Santa Cruzin vuoristossa kymmenen päivän ajaksi. Nyt seikkailusta hengissä selvinnyt Lukas McClish kertoo, että vaelluskenkä pelasti hänen henkensä. Mies oli lähtenyt alunperin muutaman tunnin pituiselle retkelle, joten varustus oli ollut hyvin kevyt.

Erämaassa yli viikon selvinneen miehen retken oli tarkoitus kestää vain kolme tuntia. Perhe ilmoitti 34-vuotiaan miehen kadonneeksi kuusi päivää myöhemmin, kun hän ei ilmestyy isänpäivä-illalliselle. Mies ei ollut pukenut edes paitaa päälle, ABC 7 Los Angeles raportoi.

Miehellä oli taskulamppu, monitoimityökalu, housut ja kengät. Hänellä ei ollut edes paitaa lähtiessään pienelle luontokävelylle, joka lopulta venyi 10 päivän mittaiseksi selviytymistaisteluksi. Hän joi vettä löytämistään vuoristolähteistä. Vedenjuonti onnistui kengän avulla. Ruoaksi hän nautti marjoja.

– Siirryin vesiputoukselta toiselle ja join vettä saappaistani, McClish sanoi KSBW:n mukaan.

Lopulta hänet löydettiin Big Basin State Parksin alueelta. Ihmiset olivat kuulleet avunhuutoja ja ilmoittivat niistä viranomaisille. McClish kertoi olevansa hieman heikkokuntoinn ja menettänyt äänensä, mutta muuten hän ei ollut loukkaantunut.