Lämmin sää lisännyt sinilevähavaintojen määrää

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lämmin sää on tuonut mukanaan ikävän kesäisen ilmiön. Suomen ympäristökeskuksen 27. kesäkuuta julkaiseman tiedotteen mukaan sinilevähavaintojen määrä on lisääntynyt edellisviikosta. Sinilevää esiintyy ajankohtaan nähden hieman keskimääräistä enemmän.

Runsaasti sinilevää havaittiin Etelä-, Itä- ja Länsi-Suomessa seitsemällä valtakunnallisen sinileväseurannan sisävesihavaintopaikalla. Hieman sinilevää havaittiin 34 sisävesien havaintopaikalla Etelä- ja Keski-Suomessa. Sinilevän runsastumista ja kukintojen muodostumista saattaa kuitenkin hillitä viikonloppuna epävakaistuva sää.

Rannikkoalueillakin sinilevää on havaittu ajankohdalle tyypillistä enemmän. Sinilevää havaittiin 21 valtakunnallisen sinileväseurannan havaintopaikoista, joissa kahdessa havaittiin runsaasti levää. Sinilevää havaittiin lähinnä Kaakkois-, Etelä- ja Lounais-Suomen rannikolla.

Myös Järvi-meriwikin ja Vesi.fin kautta tehtyjen sinilevän kansalaishavaintojen määrä on kasvanut. Kuluvalla viikolla kansalaishavaintoja vastaanotettiin yhteensä noin 300 kappaletta. Ajankohtaista tietoa sinilevähavainnoista saa Vesi.fi ja Itämeri.fi -sivustoilla.