Street Fighter -hittipeleistä uusi elokuva

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Street Fighter on yksi kaikkien aikojen myydyimmistä pelisarjoista. Capcomin julkaisemien tappelupelien pohjalta suunnitellaan parhaillaan uutta elokuvaversiota. Sony ja Legendary -tuotantoyhtiöt ovat vahvistaneet Street Fighter -elokuvan olevan työn alla.

Deadline-sivuston mukaan elokuvan on määrä saada ensi-iltansa Yhdysvalloissa 20. maaliskuuta 2026. Elokuvaan ei ole toistaiseksi kiinnitetty ohjaajaa Talk to Me -kauhuhitillään mainetta saaneiden Danny ja Michael Philippoun jätettyä projektin.

Legendary-tuotantoyhtiö osti Street Fighterin elokuva- ja tv-oikeudet vuonna 2023. Yhtiö tuotti myös vuonna 2021 ilmestyneen Mortal Kombat -elokuvan. Street Fighterin pohjalta on tehty ennestään Jean-Claude Van Dammen ja Kylie Minoguen tähdittämä elokuva, jonka vastaanotto oli kehno.

Street Fighter -peleillä joukko taistelijoita osallistuu kansainväliseen turnaukseen. Pelisarjan ensimmäinen osa julkaistiin jo vuonna 1987. Todellinen ilmiö siitä kuitenkin tuli vuonna 1991 julkaistun, suurmenestykseksi nousseen Street Fighter II -pelin myötä.